Maria Helgars

2021-03-05 | Konst

Bakom namnet designmaria hittar vi grafiska formgivaren och konstnären Maria Helgars,  bosatt i Vallentuna, norra Stockholm.

Efter 20 år i den grafiska branschen har Maria nu valt att ta steget till att skapa mer fritt och även sälja sina grafiska verk och målningar. Främst skapar Maria i akvarell men även i andra tekniker såsom tusch, digitala illustrationer och i olika kombinationer där flera tekniker blandas. Hennes verk kännetecknas av en flytande och ibland ganska vild teknik som möter en mer detaljerad kärna. Hon uttrycker det själv som “Det är som livet, det stormar runt om, men din kärna är alltid intakt, om du har förmågan att nå den och känna in”.

Maria vill att hennes tavlor ska hitta hem när de landar hos dig. Det ska ge dig energi och kraft när du har hennes konst i ett rum och verken ska samspela med inredningen i ditt hem.

Inspiration hämtar Maria överallt. Det är som ett konstant flöde i och ur henne, där saker, reflektioner, idéer och känslor måste ta ett visuellt uttryck. Det kan vara en blick på ett klädesplagg eller ett par skor, som snart mynnar ut i en bild på akvarellblocket. Men det kan även vara en dialog eller en fråga någon ställer som sedan ger en målning. Maria åtar sig även beställningar, allt från illustrationer till personporträtt och tapeter.

Maria är fortsatt även verksam som grafisk formgivare och varumärkescoach.

Maria har handmålade akvarellkort och tryckta kort med sina motiv i butiken.
Samt inramad akvarell ”Som elefantens styrka”.

Som elefantens styrka, Maria Helgars. Inramad 8000:-

Senaste inlägg

Samlingsutställning – December

I december månads samlingsutställning är vi glada att få visa upp några av de konstnärer som varit med oss ifrån början:Kerstin Mattsson. Akryl och akvarell. instagram: @kerstiniroslagenÅsa Alneng. Akryl, olja, akvarell, collage instagram: @asaalnengdesign.artJohnny...

läs mer

www.ateljeoga.se använder cookies. 

Gillar du detta?

Vad kul!