Fotoutställning med Tomas Seippel

2021-01-14 | Konst

Vi börjar det nya året med en skyltfönsterutställning med ornitolog och fotograf Tomas Seippel från Österåker. Underbara fågelbilder från vår egen svenska natur men även utomlands.
Kom gärna förbi och kika på bilderna i skyltfönstret. Bilderna är storlek A3 och går att köpa för 700:-/st. Vi ger 10% på inramning om bilden köps under utställningstiden. Utställningen pågår januari ut.

Så här berättar Tomas om sig själv och sitt fotograferande: “Jag är ornitolog och mycket naturintresserad. Jag bor i Österåker, därav intresset för Roslagen. I Sverige har jag besökt naturområden ifrån Riksgränsen till Falsterbo och i utlandet Brasilien, USA, Tobago, Gambia, Indien med flera länder. Detta var innan digitalkamerans tid så det blev inga eller sällan några bilder. Med digitalkameran blev det en ny värld.

Jag fotograferar mycket främst fåglar men även däggdjur, fjärilar och blommor, bilderna ger glädje och en återupplevelse.  Jag rapporterar en del bilder till Artportalen. Under de sista 5 åren har jag lagt upp ca. 300 bilder med sammanlagt närmare 60 000 visningar. Inflödet till Artportalen har ökat markant med runt 400 bilder om dagen och mer blir det, det är lätt att bilderna försvinner i mängden.

För att motverka detta har jag har två hemsidor, en som heter roslagenmedmera.se som i huvudsak berör natur och kulturvärden i Roslagen, men anknyter även till närliggande kommuner främst Vallentuna. På Instagram finns även roslagenmedmera med över 200 inlägg.
En annan hemsida, senaturen.nu berör mera avlägsna platser, just nu finns det ett reportage ifrån Svalbard.

Jag har påbörjat ett nytt avsnitt med mitt fotograferande, ett försök att skriva ut och rama in bilder. Det kräver en annan typ av fotografering än att dokumentera och artbestämma. Det gäller att ta fram bilder som lyser, drar till sig blicken. Det kan gälla, belysning, kontraster, bakgrund och rena bilder utan störande element i bakgrunden.”

 

Senaste inlägg

Galleriskenor

Inred med konst! ...utan att förstöra väggarna. Om du har väggar som är svåra att sätta upp tavlor på eller om du bara inte vill perforera väggen/tapeten med spikhål är galleriskenor det bästa alternativet. Vi har nu möjligheten att erbjuda skenor av märket STAS, som...

read more

Var kreativ i höst! (innehåller kampanjkod)

Börja måla akvarell...! Drömmer du om att börja måla akvarell? Nu har vi akvarellpapper, penslar, färgset samt tillbehör för akvarellmålning att köpa i webbshopen!Än så länge ett begränsat urval, med fokus på akvarellmåleri, men vår förhoppning är att du åtminstone...

read more

www.ateljeoga.se använder cookies. 

Gillar du detta?

Vad kul!