Köpvillkor för Ateljé Öga’s webbshop

Priser och betalning
Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms och betalning.
Betalningsvillkor finns angivna i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.

Bekräftelse
När vi mottagit din beställning får du en bekräftelse till den e-postadress som du har angivit. Det är viktigt att du sparar bekräftelsen om du skulle behöva kontakta oss.

Om PaysonFaktura
Vi erbjuder betalsättet ”PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB. Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 19 kr. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Information om pantsättning
Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Information om ångerrätt
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan till butiken i oskadat skick, i originalförpackning.

Ångerrätten gäller inte för:
– Kampanjvaror och specialerbjudanden

När du utnyttjat din ångerrätt
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Återbetalningsskyldighet
Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Returer
Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska EJ skickas utan tas in till butiken i oskadat skick.

Frakt
Vi tillämpar en fast fraktkostnad som framgår i varukorgen.

Leverans
Dina beställda varor skickas från oss inom 2-4 arbetsdagar.
Ditt paket levereras till det utlämningsställe, som hör till ditt postnummerområde.
Du får en avi eller sms, när paketet finns för avhämtning.
Hämtar du inte paketet går det i retur. För ej avhämtat paket faktureras beställaren för fraktkostnaden.
Du kan också välja att hämta ut varan i butik, valet görs i kassan. Det blir då ingen fraktkostnad.

Betalningssätt
Du kan betala med via Payson internetbank, kontokort eller faktura. Du kan också betala med ditt ditt PayPal-konto. Betalningen sker krypterat och din identitet och dina kortuppgifter är skyddade.

Reservationer
Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Vi reserverar oss också för färgavvikelser.

Privat Policy
När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Läs mer i vår integritetspolicy.

Se även Konsumentverket Distansavtalslagen & E-handel.

www.ateljeoga.se använder cookies.