I ateljébutiken just nu!


Eva Ekberg – Akvarell
Inger Strömberg – Akvarell
Hannah Widerstedt – Akvarell/tusch
Kerstin Mattsson – Akryl
Johnny’s Art – Akvarell och akryl
Åsa Alneng – Fine art prints
Annika  Persson – Akvarell
Art by Anuya – Akryl
Helene Bruhn Erici – Konstkort
Lisa Hult Sandgren – Konsttryck och kort
Lotta Larsdotter – Konsttryck
Matilda Svensson – Konsttryck
Maj Fagerberg – Fine art prints
Marianne Södersten – Akvarell/tusch
Laura Fauzzi – Fine art prints och akryl
Sophie Hallberg – Akvarell

Eva Ekberg
Ställer ut i Ateljé Öga’s skyltfönster t o m 18/4-2020.

Så här beskriver Eva sig själv och sin konst: “Född 1948 i Uppsala. Bosatt i Markim sedan 1975.

Delar av året bor jag på Singö där jag har min ateljé. Gick på Konstskola 3 år när jag fyllt 50. Målar mest akvarell men även andra tekniker som akryl, olja eller tusch. Akvarellens alla möjligheter och det oförutsägbara i mötet mellan pigment och vatten gör mig ständigt överraskad och nyfiken.

Motiven finns runtomkring mig ,naturen, djuren och människorna.”

“Växthuset”, Akvarell av Eva Ekberg. Ca 70×90 cm inkl ram. Till salu inramad: 7000:- .
Inramning med dubbel passepartout och art glass.

Inger Strömberg
Akvarell

Så här beskriver Inger sig själv och sin konst: “Jag är en pensionerad specialpedagog som äntligen har fått tid att återuppta mitt stora intresse, att teckna och måla akvarell. Jag strävar efter att måla naturtroget och väljer ofta vattenmotiv, gamla byggnader m.m.”

Medlem i KIVA, konstnärer i Vallentuna, Roslagsmålarna samt NAS, Nordiska Akvarellsällskapet.

Utbildning:
En termins utbildning hos Maria Ginzburg under 1980-talet.
Akvarellkurser för Jean-Pierre Saracco i Konstgrottan 2015-2016 samt 2017-2018.
Akvarellkurs för Gun-Liz Lind i Konstgrottan 2016.
Sommarkurs i akvarell på Tärna Folkhögskola, 2018.
Helgkurs på Stockholms Folkhögskola, 2019

Utställningar:
Jurybedömd internationell utställning i Fabriano, Italien 2020.
Jurybedömd medlemsutställning, Nordisk Akvarell 2019, Tykö Masugn, Finland.
Jurybedömd Akvarellutställning, 2018, Väsby Konsthall.
Jurybedömd Akvarellutställning, 2017, Väsby Konsthall.
Jurybedömd medlemsutställning, 2016, Galleri Ensta krog.
Samt olika utställningar på bl a Galleri Freja, Karby Gård och Galleri Ensta Krog.

E-post :inger.stromberg.is@gmail.com
Tel: 0706124274
Instagramkonto: Inger_stromberg

“Bedagad skönhet”, Akvarell av Inger Strömberg. Ca 30×40. 1600:- (exkl passepartout)

Kerstin Mattsson
Akryl
2019

Ljuset i Kerstin’s målningar är magiskt och stämningarna i motiven går nästan att ta på.

Så här beskriver Kerstin sig själv och sin konst: “Född i Boden 1945. Numera bor jag och är verksam i Stockholm. Jag har målat sedan 1998 då omständigheter i livet gjorde att jag fick tillgång till egen tid och möjlighet att upptäcka glädjen i att skapa. Jag har varit bankanställd med skiftande uppdrag under större delen av mitt yrkesverksamma liv och är sedan några år tillbaka pensionär på heltid. 

Jag bodde 15 år på landet. Inspirerad av naturen runt omkring mig hittade jag lugnet och tiden att utveckla mitt måleri och många av mina bilder kom till där. Jag tycker om att måla snabbt, lager på lager, så mitt favoritmedium är akryl. Jag har även börjat utforska akvarellen. 

Bilderna jag målar kommer till genom en meditativ, intuitiv process där jag helt och fullt går in i skapandet. Utmaningen är att följa processen och se vad bilderna har tänkt att bli. Min konst speglar och uttrycker var jag befinner mig JUST NU.”

“Landskap”, Akryl av Kerstin Mattsson. Ca 30×30 cm. 2500:-

Marianne Södersten

Kroki 9/12 – 13/1.
Vernissage 15/12 kl 14-16.

Så här beskriver Marianne sig själv och sin konst: “Det brukar heta att en konstnär måste lära sig att glömma allt den lärt sig. Krokin – traditionellt sett ett verktyg och arbetsprov – har varit min ledsagare i min konstnärliga utveckling som vilar på en i dubbel bemärkelse akademisk skolning. 

Min konstnärliga bana började när jag var 14 år, och min målarlärare uppmanade mig att följa med henne på öppen krokilektioner i grannstaden Poissy, en stad utanför Paris. Läraren var en mycket lärd och klassiskt skolad konstnär som gått les Beaux-Arts, Jean-Marc Denis heter han. Därifrån fick jag grunderna till krokiteckning: att observera, att förstå kroppens morfologi och att använda handen, detta genom att bemästra alla den klassiska skolans tekniker.

I Uppsala studerade jag konsthistoria, och fortsatte att teckna på öppna krokin i Uppsala Slotts Södra torn. Under ”ritmästaren” Ulla Fries fortsatte jag att betrakta kroki som en övning, vilket resulterade i skickliga men tråkiga ”akademiska” skisser.
Det är först på Mäster Olofgården i Gamla Stan som jag genom nya möten har förfinat skissen till konst. Min skisskonst strävar efter att fånga det omedelbara intrycket med säker och känslig hand. Jag gillar att jämföra det med en viss praxis inom Japansk zen-buddism, som går ut på att med ett penseldrag teckna en cirkel. Liksom dessa cirklar är varje skiss unik: för tillfället, modellen, form och humör. Och precis som cirklarna så avslöjar krokin obarmhärtigt om konstnären varit ”närvarande” eller inte, ”sann” eller tillrättalagd med ett manér.

Mina alster kännetecknas av att med minimala medel fånga essensen av en given pose och att undvika fällan av en för stor bearbetning som riskerar att ta död på det spontana. Skisserna vittnar om hur öga och hand interagerar i perfekt samspel, som en seismograf. Resultatet uppenbaras med en alltid fri och säker linjeföring, en djärv palett, vare sig tekniken är det svarta bläckets stringenta linjer, tuschlaveringen svepande drag eller akvarellens friska färgskala.”

“Nornor”, Akvarell/tusch av Marianne Södersten. Ca 75×58 cm. 4200:-

Art by Anuya
Akryl
Camilla Dahlström, Vallentuna
29/9 – 27/10
Vernissage 29/9, kl 14-16

Camilla Dahlström är Vallentuna-bon som står bakom Art by Anuya.
Camilla hade utställning hos oss under ovan nämnda datum och vi har några alster kvar till försäljning i butiken. 

Så här beskriver Camilla sig själv och sin konst: “Jag är en självlärd hobbykonstnär. Jag har alltid haft stor portion kreativitet i mig men inte förrän augusti 2017 började jag måla på allvar. Det började med mandalas och zentangles och övergick sedan till porträtt i akryl. Mina motiv speglar ofta det jag inspireras mest av: färgstarka kvinnor, livets nyanser och hav av blommor. Mitt vardagsrum är min ateljé. Precis där livet pågår, i I kaoset av leksaker, Tv-spel, syskonkärlek och vardagspusslande – där finner jag min inre harmoni.”

Kom och upplev “Sri Lankas färgsprakande kvinnor”!
Utställningen pågår 29/9 – 27/10.

Hemsida: www.artbyanuya.com

“It hurts”, Akryl av Camilla Dahlström/Art by Anuya. Ca 50×70 cm. 3900:-

Sofia Karolina Norberg
Frilansande illustratör, Stockholm
Ställer ut på Ateljé Öga 1/9 – 28/9

Sofia hade utställning hos oss under ovan nämnda datum och vi har några alster kvar till försäljning i butiken. 

Så beskriver Sofia sig själv och sin konst: “Jag är tjugo år och skriver och illustrerar, ibland för barn och ibland för vuxna. Jobbar främst med gouache, tusch, och digital färgläggning, och jag målar helst detaljerade bilder med ett och annat bisarrt inslag.

2017 – 2018 gick jag Bild och grafisk form på Nyckelviksskolan och sedan dess frilansar jag lite, studerar och jobbar med egna små bokprojekt.”
Sofia’s hemsida =>

Ann Engstrand
Textilkonstnär, Vallentuna
3/6 – 30/6 2018

Sedan sin utbildning på Konstfack i början på 50-talet har Ann under åren samlat på sig en gedigen resumé med allt ifrån prestigefyllda utställningar till utsmyckning av kyrkor och offentliga miljöer.
Vi har nu den stora äran att få ställa ut några underbart fina broderier, men även ryor och gobelänger har varit en stor del av Ann’s konstnärsskap.

Missa inte ett tillfälle att sjunka in i en textilkonstnärs underbara värld!

Annika Persson
Upplands Väsby
5/5 – 2/6 2018

Just nu ställer Annika Persson ut akvareller i vårt skyltfönster! Rosor, pioner och magnolia! Samt några helt underbara målningar på rispapper!
Färgsprakande och härligt somrigt!

Så här beskriver Annika sig själv och sin konst:
“Jag heter Annika Persson och är född 1956 på Söder i Stockholm. 
Måleriet kom äntligen igång efter en akvarellkurs i Åre 2016. Efter det har det blivit någon kurs till och självstudier. Vi är några som fortsätter att måla tillsammans på Träffpunkten i Vallentuna.
Genom självstudierna har jag blivit intresserad av kinesiskt, fritt måleri på rispapper. De har en speciell teknik som är rolig och effektfull och mycket gammal.
Det är roligt att prova sig fram med olika tekniker och material och jag är mycket tacksam för att mina alster får visas i denna fina ateljé.”

Åsa Alneng
www.asaalnengdesign.se
asaalneng@gmail.com
Instagram: asaalneng_bild
7/4 – 5/5 2018

Månadens utställare heter Åsa Alneng, verksam Vallentuna-konstnär. Finstämda målningar av kor och vårlandskap visas just nu i skyltfönstret och fram t o m 5/5.

Så här beskriver Åsa sig själv och sin konst:
“Jag är illustratör/konstnär och arbetar främst i akvarell eller akryl och inspireras fram för allt av naturen; att tex sitta på hästryggen och uppleva vädrets växlingar och olika ljusfenomen.
När man tecknar levande djur gäller det att vara snabb och verkligen vara i nuet för att fånga en blick, känsla eller en rörelse.
På Hökeriet håller jag kurser i Kokroki under varmare årstider, därav korna som kommit fram där.
Jag är utbildad på bland annat på Beckmans School of Design och Edsviks Konstskola.”

Fine art prints från Åsa Alneng Design. Olika motiv finns.
A3: 1000:-
A5: 450:-

Johnny Augustsson
Johnny’s Art
10/3 – 7/4 2018

Johnny Augustsson målar i akryl och akvarell och skapar även mindre skulpturer.
Målningar med ett säreget uttryck som väcker tankar.

Så här beskriver Johnny sig själv och sin konst:
“Femtiotalist med rötter i huvudstaden och en uppväxt bl a vid en flygbas i Etiopien.
Bosatt i Vallentuna sedan 
2015.
Målat i perioder på fritiden sedan de yngre tonåren.Arbetat som dekoratör, bildlärare och museitekniker.
Bestämde mig 2008 för att satsa på det egna skapandet och börja ställa ut mina verk som är akvareller, akrylmålningar och mindre skulpturer. Brukar skämtsamt kalla min stil för ” Instant Painting” där varje session bör bli ett avslutat verk. Så blir det självfallet inte, utan många gånger krävs det en hel del kamp också.
Min palett heter Oktober.”

“Spanarna”, Akryl av Johnny Augustsson/Johnny’s Art. Ca 28×21 cm. 1200:-.

“What’s up”, Akvarell av Johnny Augustsson/Johnny’s Art. Ca 17×20 cm. 1500:-

Lennart Ålund
Galleri Freja, Vallentuna
www.gallerifreja.com
3/2 – 10/3 2018

Så här beskriver Lennart sig själv och sin konst:
”Jag är född 1944 och är en hängiven oljemålare, också förälskad i akvarell. Jag gillar att befolka mina målningar med människor jag mött och att med penseln berätta något om dem som fångar deras karaktär. Mitt måleri kan sammanfattas i följande teman: människor och möten, staden och krogarna, vattenriket, naken och besjälad natur samt dans.”

Lennart kan kontaktas på:
lennart.alund@gmail.com
0761412299

Helene Bruhn Erici
Överby Gård Konstcentrum, Sollentuna

Just nu har vi några av Helene´s konstkort i butiken.

Så här beskriver Helene sig själv:
“Jag jobbar med grafisk form och bild, målar och trycker med akvarell som medium, samt syr
och formar i ull med tovning som teknik.
Form, uttryck, experiment och hantverk samlar jag under namnet Fiberverk.”

Helene kan kontaktas på:
fiberverk@gmail.com
0702082677

Vem du än är

med och med Laura Fauzzi / Dikt av Mario Tievoli

Danza colori - Dikten på italienska

med och med Laura Fauzzi / Dikt av Mario Tievoli